BLOGGERLAR FRONT ROW,BUYERLAR 2.3....BLOGGERPOWER VOL.1

Görüldüğü üzere dünyada ciddi anlamda bir bloggermania var.Ve bloggerlar buyer'lardan ve basından bile el üstünde tutulmaya başlandı.D&G defilesinde buyerların 2. ve 3.sırada bloggerlarınsa front row yapmasına içten içe sevindim.İstanbul moda günlerine gittiğimde böyle bişey görmedim.sadece bağlantılar işliyordu.Blogger olarak davetiye ararken modacılardan sadece Simay Bülbül ve Gamze Saracoğlu'nun basın danışmanlarından davetiye bulabilmiştim.Neyseki bağlantılarım vardı ve hem backstage hem front row yapabildim ama istanbul moda günlerini bukadar iyi resimleyip yazıp bidolu da olumlu mail alıyorsam ve geniş anlamda tanıtımını yapıyorsam bence istanbul moda günleri'nin de bundan sonra basın ve alıcıların yanısıra bloggerlara destek vermesi lazım.(sesimi duyan var mı?).organizasyon eskiklikleri mi dediniz?...


front row: Bryanboy,Tom from jakandjil,garancedore

Bricks Versus Clicks
Just going through my usual dose of fashion news online... D&G shows some major online love, even placing YOOX.com's CEO front row at their show yesterday afternoon.

From today's Women's Wear Daily:

Bloggers are now officially front-row material. At least that was the case at the D&G show on Thursday, where Neiman Marcus’ Burt Tansky and Saks’ Steve Sadove and other retail heavyweights were accommodated in the second row, and further back for fashion directors. In front of them were four high-profile bloggers — The Sartorialist’s Scott Schuman, Garance Doré of garancedore.fr, Tommy Ton of jakandjil.com and Bryan Boy of bryanboy.com. And to make their job easier, two desks and four laptops were set up right in front of them, entirely operative, as there's no time to waste in cyberspace.

From Wall Street Journal's Christina Binkley (via twitter):

Arrived in Milan from LA in time to change my shoes and race to DandG. Always weird to see the Saks execs sitting 2nd row in Europe.
Well, Saks may be 2nd row at DandG (so am I), but Bergdorf's and Neiman are 3rd. Correlation to their sales? Milan fashion week.
Honestly - It's a new world order: federico marchetti, ceo of online retailer Yoox, is front row at D+G. saks, bergdorf, neiman's, aren't.

*SOURCE:BRYANBOY

Comments

Unknown said…
çok haklısın, yurtdışında moda ve street style blogları el üstünde tutulurken bizde davetiye bir yana basın bülteni yollamayı bile külfet sayıyorlar... Öncelikle tasarımcıların ve markaların PRında suçu buluyorum ben. Etkinlik sponsorları ise bu konuda çok daha duyarlı... Fashionable İstanbul için umarım aynı hataları tekrarlamazlar.
artık bloggerları kimse yok sayamaz.gözlerini kapatan da kaybeder.